Obesitas komt steeds vaker voor, samen met heel wat gezondheidsrisico's zoals diabetes type 2, slaapapneu, gewrichtspijnen of zelfs depressie. 

Patiënten die op zoek zijn naar een oplossing met blijvend resultaat, kunnen bij ons terecht. Samen stippelen we een traject uit met de ingreep en begeleiding die het beste bij jou passen. 

BMI

Bereken hier je BMI

kg
cm
Gelieve de velden correct in te geven

Je BMI wijst op ondergewicht

Je BMI is normaal

Je BMI wijst op overgewicht

Je BMI is licht obees

Terugbetalingsvoorwaarden

Je BMI is ernstig obese

Terugbetalingsvoorwaarden

Je BMI is morbide obees

Terugbetalingsvoorwaarden

Obesitasteam

Obesitaschirurgie heeft een grote impact op je leven. Daarom begeleidt ons team je van A tot Z. Maak kennis met ons obesitasteam.

Obesitas behandelen

Om een goed resultaat op lange termijn te behalen, is tot op vandaag de bariatrische of obesitaschirurgie de beste behandeling. Ontdek welke ingrepen er mogelijk zijn.

Persoonlijk traject

Obesitaskliniek Tielt onderscheidt zich van andere centra in België dankzij onze persoonlijke begeleiding. Ontdek het algemeen verloop van een traject.

Foodblog

Op zoek naar inspiratie voor lekkere én gezonde recepten? Check dan zeker de foodblog & ontdek wat jij het lekkerst vindt!

Dokters obesitasteam

Persoonlijke begeleiding

Vanaf je eerste consult tot lang na de ingreep, ons multidisciplinair team begeleidt je persoonlijk. 

Samen gaan we voor een gezond en gelukkig leven! 

Maak kennis met het volledige obesitasteam

Wat is obesitas? 

Ontdek meer over obesitas en de gevolgen ervan. Maar vooral ook waarom je zou kiezen voor een bariatrische ingreep, zoals Nico.

Obesitasnieuws

Obesitaskliniek Tielt lanceert app voor de patiënt

De obesitaskliniek van het Sint-Andriesziekenhuis lanceert een gloednieuwe app voor zijn patiënten. De app, genaamd MAELA, begeleidt de patiënt doorheen het volledige zorgtraject. Dit biedt heel wat voordelen, waaronder steeds up-to-date informatie rond de status van het traject en de mogelijkheid tot chatten met het obesitasteam.

1 jaar na Sara's gastric bypass

Vorig jaar stelden we je voor aan Sara. Ze leed aan obesitas en besloot na heel wat diëten om te kiezen voor een gastric bypass. Intussen zijn we een jaar later, en vragen we Sara hoe het met haar gaat.