Voedingspsychologe Abigail vervoegt het obesitasteam

Om onze patiƫnten een nog betere dienstverlening te bieden, vervoegt voedingspsychologe Abigail Zwaenepoel het obesitasteam.

Ons ultieme doel is het bieden van een totaalzorg die alle facetten omvat van de persoonlijke ervaring van een ziekte en het gehele behandeltraject. Met de volledige ondersteuning van het obesitasteam staan we klaar om patiënten die het soms wat moeilijker hebben te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe eetgewoontes en levensstijl, waardoor de continuïteit en kwaliteit van de zorg verder worden gewaarborgd.

Na een bariatrische ingreep is het van cruciaal belang om de onderliggende denkpatronen met betrekking tot eetgedrag bespreekbaar te maken. Dankzij een deskundige en betrouwbare aanpak ondergaat niet alleen je denkwijze, maar ook je gedrag en daarmee je leven een transformatie. Hiervoor hebben we ons multidisciplinaire team verder versterkt met expertise op dat gebied.

Abigail is psycholoog, met name gespecialiseerd in voedingspsychologie en contextuele gedragstherapie. Door middel van individuele- of groepssessies helpt ze individuen om met lastige gedachten over eten, lichaamsbeeld en zelfbeeld om te gaan. Je krijgt daarbij tools en handvaten aangereikt om op een duurzame wijze af te rekenen met emotioneel eten, overeten, binge-eating, alcoholisme, eet- en suikerverslaving, en een negatief zelfbeeld.
 

Terug naar overzicht