World Obesity Day

Obesitas treft wereldwijd volwassenen en kinderen. Helaas hebben veel mensen met obesitas moeite om toegang te krijgen tot gezondheidsondersteuning, en worden sommigen geconfronteerd met een  stigma. Daarom is praten over gewicht een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen om het begrip, de behandeling en de gezondheid van mensen te verbeteren

 

 

Laten we praten over…..overgewicht als ziekte. Het gaat om meer dan gewicht of ‘wilskracht’.

 

 

Laten we praten over… het risico van leven met obesitas. Mensen met obesitas lopen een groter risico op andere chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker.

 

 

Laten we praten over… het belang van toegang tot gezondheidszorg bij het aanpakken van obesitas. Door persoonsgerichte gezondheidszorg van getrainde professionals, zullen de meeste mensen met obesitas hun gezondheidsdoelen beter bereiken.

Heb je vragen of wens je verdere info hieromtrent, contacteer dan de Obesitaskliniek Tielt.

© Alle afbeeldingen zijn eigendom van World Obesity Day en World Obesity.

Terug naar overzicht