Penne met rucola, kerstomaten en champignons

Geniet van een heerlijke pastasalade, mee te nemen in een jar op een zomerse picknick of lekker bij barbecue.

Tijdsbesteding: 15-30 minuten Aantal personen: 4

 

Ingrediƫnten

  • 250 g volkoren penne
  • 4 el pesto
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g rucola
  • 1 sjalotje(s)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 250 g champignons
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie of olie van de zongedroogde tomaatjes
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de penne gaar zoals aangegeven op de verpakking en meng de pesto eronder. 
  2. Verdeel de zongedroogde tomaten en rucola in stukjes. Snipper de sjalot en het knoflookteentje, snijd de champignons in vieren. 
  3. Stoof de sjalot, knoflook en champignons in olijfolie. 
  4. Voeg de balsamicoazijn toe en laat inkoken. 
  5. Doe het mengsel van de sjalot, knoflook en champignons bij de penne. 
  6. Voeg ook de zongedroogde tomaten en rucola toe en laat alles lichtjes opwarmen. 
  7. Kruid met peper. Rooster de pijnboompitten en strooi over de pasta. Rasp er ook nog wat Parmezaanse kaas over.
Terug naar overzicht