Penne met rucola, kerstomaten en champignons 15 april 2021 Geniet van een heerlijke pastasalade, mee te nemen in een jar op een zomerse picknick of lekker bij barbecue. Tijdsbesteding: 15-30 minuten Aantal personen: 4 Ingrediƫnten 250 g volkoren penne 4 el pesto 100 g zongedroogde tomaten 250 g kerstomaten 50 g rucola 1 sjalotje(s) 1 teentje(s) knoflook 250 g champignons 2 el witte balsamicoazijn 3 el olijfolie of olie van de zongedroogde tomaatjes peper 2 el pijnboompitten Parmezaanse kaas Bereidingswijze Kook de penne gaar zoals aangegeven op de verpakking en meng de pesto eronder. Verdeel de zongedroogde tomaten en rucola in stukjes. Snipper de sjalot en het knoflookteentje, snijd de champignons in vieren. Stoof de sjalot, knoflook en champignons in olijfolie. Voeg de balsamicoazijn toe en laat inkoken. Doe het mengsel van de sjalot, knoflook en champignons bij de penne. Voeg ook de zongedroogde tomaten en rucola toe en laat alles lichtjes opwarmen. Kruid met peper. Rooster de pijnboompitten en strooi over de pasta. Rasp er ook nog wat Parmezaanse kaas over. Terug naar overzicht