Frisse frambozenmousse (8st)

Geniet van een heerlijk dessert door zware sabayons te vervangen met deze overheerlijke, frisse frambozenmousse.

December, de maand waarin de feestdagen voor de deur staan. Om van de vele feestmaaltijden te genieten, geven we jullie enkele tips mee:

  • Volg je gewone eetpatroon. Word je ’s avonds op een etentje verwacht? Ga dan tijdens de dag niet minder eten. Als je met reuzehonger aan tafel gaat, is de kans groter dat je te snel en te veel eet.
  • Wordt er een meergangenmenu geserveerd? Dan kan je kiezen om zowel van het voorgerecht als het hoofgerecht een kleine portie te eten. Je kan ook opteren om het voorgerecht over te slaan en enkel de hoofdmaaltijd te consumeren.
  • Wees matig met alcohol! Drink voldoende water. Geef water een feestelijke touch door er extra fruit/kruiden aan toe te voegen.
  • Kies voor een licht dessert zoals een frisse frambozenmousse i.p.v. een zware sabayon

Maar vooral geniet!

Ingrediƫnten

  • 600 gr yoghurt/platte kaas/skyr
  • 6 gr gelatine
  • 300 gr verse frambozen of diepvries
  • 2 el honing
  • 3 eiwitten
  • droge koekjes (16x petit beurre, 16x speculooskoekje,…)
  • 30 gr vetstof
  • verse munt + frambozen voor de afwerking

Bereidingswijze

  • Week de gelatine in een kommetje water.
  • Mix de frambozen, indien je gebruik maakt van diepvriesframbozen laat je deze best ontdooien in een vergiet.
  • Breek de koekjes met behulp van een deegrol tot kleine stukjes of maal ze in een cutter.
  • Smelt de vetstof en voeg deze toe aan de gebroken koekjes.
  • Schep dit koekjesmengsel in de glaasjes en duw goed aan.
  • Klop de yoghurt luchtig op met de gemixte frambozen.  
  • Smelt de gelatine in 2 eetlepels kokend water en roer door het yoghurt-frambozenmengsel.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het yoghurt-frambozenmengsel.
  • Lepel de frambozenmousse op uw koekjesbodem. Laat zo’n 4uur opstijven in de koelkast.
  • Werk de glaasjes net voor het serveren af met enkele verse frambozen en munt.
Terug naar overzicht