Wortel-Pompoensoep

Een heerlijke soep om je te verwarmen op koude dagen.

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1⁄4 butternut pompoen
  • 5 dikke wortels
  • 1 appel
  • 1 vetarm bouillon blokje
  • Water
  • Kruiden: peper, zout
  • Olijfolie of vloeibare margarine bakken en braden
  • Eventueel wat gemberpoeder of een halve sinaasappel

Bereidingswijze

  • Snijd de ui in grove stukken en plet de look.
  • Snijd de pompoen, wortels en appel in grove stukken. Bij een butternut pompoen is het niet nodig om de pompoen te schillen.
  • Stoof de ui en look even aan. Stoof daarna kort de wortels en pompoen aan. Voeg de appel eraan toe.
  • Voeg water toe tot alles net niet onder water staat.
  • Voeg het bouillonblokje toe.
  • Laat koken tot alles gaar is (minstens 20 minuten) en mix het geheel.
  • Voeg het sap van een halve sinaasappel toe en kruid af met peper, zout, gember volgens smaak.

Tip! 

Maak meer in een keer, want je kan deze soep gerust invriezen. 1 keer werk, maar meerdere keren genieten!

Terug naar overzicht