Gezonde spaghettisaus 19 augustus 2020 Een heerlijke klassieker in een gezond jasje! Een recept voor een grote portie spaghettisaus, perfect in te vriezen. IngrediĆ«nten 150 g gemengd gehakt 150 g américain 1 ui 1 teentje look 2 el olijfolie of vloeibare margarine bakken en braden 3 wortels 1 courgette 1 aubergine 1 bakje champignons 1 blik tomatenblokjes (400 g) 500 ml tomatenpassata Kruiden: peper, zout, provençaalse kruiden, tijm, oregano 30 g ongekookte volkoren pasta per persoon Magere gemalen kaas Bereidingswijze Snijd de ui en plet de look. Snijd alle groenten in fijne blokjes. Bak het gehakt. Stoof de ui en de look aan. Voeg eerst de wortelen toe en wat later de rest van de groenten. Laat gaar worden. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpassata toe en laat het geheel inkoken. Kook de pasta. Voeg het gehakt toe aan de groentensaus. Serveer een minimale hoeveelheid pasta met een mooie hoeveelheid saus en een minimale hoeveelheid gemalen kaas. Terug naar overzicht