Gezonde spaghettisaus

Een heerlijke klassieker in een gezond jasje! Een recept voor een grote portie spaghettisaus, perfect in te vriezen.

Ingrediƫnten

  • 150 g gemengd gehakt
  • 150 g américain
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 el olijfolie of vloeibare margarine bakken en braden
  • 3 wortels
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 bakje champignons
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 500 ml tomatenpassata
  • Kruiden: peper, zout, provençaalse kruiden, tijm, oregano
  • 30 g ongekookte volkoren pasta per persoon
  • Magere gemalen kaas

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en plet de look.
  • Snijd alle groenten in fijne blokjes.
  • Bak het gehakt.
  • Stoof de ui en de look aan.
  • Voeg eerst de wortelen toe en wat later de rest van de groenten.
  • Laat gaar worden.
  • Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpassata toe en laat het geheel inkoken.
  • Kook de pasta.
  • Voeg het gehakt toe aan de groentensaus.
  • Serveer een minimale hoeveelheid pasta met een mooie hoeveelheid saus en een minimale hoeveelheid gemalen kaas.
Terug naar overzicht